dinsdag, 25. juni 2013 - 23:04 Update: 03-07-2014 0:55

Dode Tjeukemeer blijkt de 35-jarige Omar Kourrich

Foto van Omar Kourrich
Sint Nicolaasga

Het slachtoffer wat vastgebonden en verbrand werd gevonden op donderdag 20 juni nabij het Friese Tjeukemeer is de 35-jarige Omara Kourrich uit Amsterdam. De politie gaat er vanuit dat Omar Kourrich hier in de nacht van 19 op 20 juni is achter gelaten.

Kourrich, die van Marrokaanse komaf is, stond ingeschreven op een adres aan de Motorwal in Amsterdam-Noord. Hier bleek hij niet te wonen, maar alleen post te ontvangen. Waar hij precies woonde is niet duidelijk, maar op 5 juni j.l. heeft de politie nog contact gehad met Kourrich. Hij werd toen aangesproken door de politie op zijn rijgedrag. Op 19 juni heeft het slachtoffer nog contact gehad met zijn familie. Jij heeft toen met zijn moeder en zijn gezin gebeld. 

Over het motief van de moord heeft de politie nog geen duidelijkheid en wil ook in contact komen met mensen die meer weten over het leven van Kourrich. Ook is de politie op zoek naar de blauwe Peugeot 206 waar Kourrich die bewuste dag in reed. Het kentenken van het voertuig is  24-XV-ZS. Achterop de auto zitten stikkers van een autoschadebedrijf. 

Op donderdagavond 20 juni omstreeks 19.30 uur is tussen Weert en Maarheeze een blauwe Peugeot gezien in de berm van de Dr. Anton Philipsweg. De auto stond ter hoogte van het viaduct Bakewell over de A2 en had op dat moment geen kentekenplaten. Toen de politie reageerden op die melding, was de auto weg. Of dit de auto waarin Omar Kourrich was is niet bekend. 

Tips over de zaak kunt u doorgeven aan de politie op 0900-8844 (lokaal tarief) of anoniem via meld misdaad anoniem 0800-7000