dinsdag, 21. mei 2013 - 16:47 Update: 03-07-2014 0:57

Doodsoorzaak broertjes nog in onderzoek, lichamen overgedragen aan familie

foto van vermiste kinderen | Politie
Foto: Politie
Cothen

DNA-onderzoek aan de in Cothen gevonden lichamen wijst uit dat het zeker gaat om de vermiste broertjes Ruben en Julian uit Zeist. Dit maakte de politie dinsdagmiddag bekend.

Het Nederlands Forensisch Instituut heeft het DNA-onderzoek ter identificatie afgerond en de uitkomst is aan de familie meegedeeld. De lichamen zijn inmiddels vrijgegeven aan de familie. De doodsoorzaak is nog niet vastgesteld. Onderzoek hiernaar gaat door en zal mogelijk langere tijd in beslag nemen.

De politie wil weten wat er precies gebeurd is en gaat door met het analyseren van de binnengekomen tips en met buurt- en sporenonderzoek o.a. in de omgeving van Cothen. In de sloot is zondag en maandag na de vondst van de lichamen al sporenonderzoek gedaan, dinsdag 21 mei wordt in de sloot gebaggerd naar sporen die eventueel naar de diepte zijn gezakt. Het gebied is niet meer afgezet voor verkeer. De politie wil de route die de vader op maandag 6 mei tot en met dinsdagochtend 7 mei heeft afgelegd nog steeds zo precies mogelijk in kaart brengen. Uit de omgeving van de vindplaats in Cothen zijn nieuwe camerabeelden veiliggesteld. Deze worden geanalyseerd.

Provincie: