maandag, 11. november 2013 - 21:19 Update: 03-07-2014 0:49

Douwe Egberts schrapt 110 banen

foto van Douwe Egberts | fbf
Foto: fbf
Amsterdam/Utrecht

Bij Douwe Egberts verdwijnen opnieuw banen. Volgens het CNV gaat het om 110 banen.

De medewerkers zijn hierover via een interne mededeling geïnformeerd. "Opnieuw een ingrijpende reorganisatie bij Douwe Egberts. De recente overname door JAB heeft helaas niet gehoopte rust gegeven. Dat is teleurstellend", reageert Dolf Polders van CNV Vakmensen.

In totaal verdwijnen er 110 kantoorbanen, vooral in Amsterdam, maar ook op de vestigingen in Utrecht en Joure. Bij Douwe Egberts werken in Nederland ongeveer 2.200 mensen (wereldwijd ongeveer 7.000). Andere organisatiestructuur

"De interne mededeling roept veel vragen op", zegt Polders. "De werknemers hebben te horen gekregen dat Douwe Egberts streeft naar een 'meer efficiënte en gefocuste organisatie'. Daarvoor is een andere organisatiestructuur nodig. De forse reorganisatie op het hoofdkantoor wordt daarin gezien als 'een eerste stap'. Dan denk ik meteen: wat is dan die volgende stap? We hadden gehoopt en verwacht dat de overname door JAB de nodige rust zou brengen, maar daar komt op deze manier weinig van terecht. Het steekt daarbij dat topman Bennink intussen meer dan 12 miljoen euro heeft verdiend aan die overname."

Sociaal plan

Polders heeft binnenkort overleg met Douwe Egberts over een sociaal plan voor de werknemers die hun baan kwijtraken. "Gelukkig ligt er al een goede basis, dus daar zullen we wel uitkomen. Maar ik maak me wel zorgen over hun toekomst. Het gaat vooral om banen in de internationale sales, en daar is op dit moment weinig vraag naar."