dinsdag, 19. november 2013 - 11:10 Update: 03-07-2014 0:48

Drie aanhoudingen zaak beschoten advocaat Senders

Foto van arrestatie verdachte door politie | Archief EHF
Foto: Archief EHF

Dinsdag zijn in alle vroegte drie mannen uit Mierlo (28, 26 en 23 jaar) aangehouden, die worden verdacht van vermoedelijke betrokkenheid bij een schietincident op de Vlasrootlaan in Waalre op donderdag 21 februari 2013.

Op die betreffende dag werd de Waalrese advocaat Senders nabij zijn woning aan de Vlasrootlaan beschoten. De auto waarin hij reed werd geraakt en het slachtoffer raakte door glassplinters lichtgewond. De verdachte ging er daarna vandoor op een fiets. Een team grootschalig onderzoek doet vanaf die datum onderzoek naar het incident

Huiszoekingen

Nadat de mannen dinsdagochtend waren aangehouden is de politie gestart met doorzoekingen van hun respectievelijke woningen. Daarbij wordt gezocht naar aanwijzingen en informatie die van belang kunnen zijn voor het verdere verloop van het onderzoek.

Eerdere aanhouding

De politie hield op maandag 30 september al een 27-jarige Eindhovenaar aan voor betrokkenheid bij het schietincident. Deze man werd enkele dagen later weer in vrijheid gesteld. Hij is echter nog wel verdachte.

Brand kantoor Senders

Op maandag 25 februari 2013 werd rond 04.00 uur brand gesticht in het kantoor van advocaat Senders aan de Markt in Waalre. De politie doet ook nog onderzoek naar deze brandstichting. Een eventueel verband met het schietincident en de mogelijke betrokkenheid van de aangehouden verdachten is onderwerp van nader onderzoek.

Opsporingsprogramma's

Aan de beide incidenten werd meerdere keren aandacht besteed in de opsporingsprogramma's Bureau Brabant en Opsporing Verzocht, waarbij de hulp van de kijkers werd gevraagd. De informatie die na deze uitzendingen bij de politie binnen kwam is inmiddels of wordt nog onderzocht. De uitgeloofde beloning van tienduizend euro voor de gouden tip is echter nog niet uitgekeerd.

Provincie:
Blik op 112: