maandag, 11. februari 2013 - 8:22

Drie aardschokken op een dag voor Groningen

Loppersum

Maandagochtend zijn in Groningen drie aardschokken gemeten.

Afgelopen zaterdagochtend was de 18e beving en in de week daarvoor in de nacht van donderdag op vrijdag deden zich 2 aardschokken voor.

Volgens RTV Noord kwamen maandagochtend rond 07.00 uur meldingen binnen van inwoners uit de omgeving van Loppersum, Wirdum, Wittewierum, Zeerijp, Garrelsweer en Woltersum.

Het is op dit moment nog onbekend hoe zwaar de aardschokken waren. Volgens weerman John Havinga, die in Wirdum woont, was er niet alleen een schok te voelen, maar was daarbij ook gerommel te horen. Ook andere bewoners hebben een knal gehoord.

Gaswinning
De bevingen in de provincie Groningen gebeuren door de gaswinning in het gebied. Afgelopen vrijdag riep men minister Kamp op om de gaskraan voor een deel dicht te draaien om aardschokken als deze te voorkomen. Kamp wil eerst uitgebreid onderzoek voordat hij een besluit neemt.

De NAM zei vorige week ‘zich er van bewust te zijn’ dat de twee aardbevingen, in de nacht van donderdag op vrijdag, die kort na elkaar plaatsvonden tot schrik kunnen leiden onder de inwoners van Provincie Groningen. Schade die is ontstaan door aardbevingen zal vergoed worden door de NAM.
Provincie:
Tag(s):