zondag, 29. december 2013 - 16:44 Update: 03-07-2014 0:46

Een op de drie fysiotherapeuten wil eigenlijk stoppen

Foto van onderzoekstafel huisarts | Archief EHF
Foto: Archief EHF

Uit een onderzoek onder bijna 5.000 fysiotherapeuten blijkt dat een derde van de fysiotherapeuten in ons land erover denkt om te stoppen.

Het onderzoek werd uitgevoerd in opdracht van beroepsorganisatie KNGF, zo melden verschillende media zondag. De therapeuten zien de toekomst hier somber. Volgens voorzitter Eke Zijlstra van het KNGF komt dit onder andere door de zorg bij de tijd die ze kwijt zijn aan administratie voor zorgverzekeraars.

Zijlstra in de media: 'Verschillende verzekeraars hebben verschillende systemen en eisen.' Maar er is meer. Fysiotherapeuten lopen er ook tegen aan dat patiënten geen aanvullende verzekering kunnen betalen en afzien van een behandeling. Volgens KNGF-voorzitter Eke Zijlstra zorgt de combinatie van factoren voor zware tijden bij de fysiotherapeuten: de druppel die de emmer doet overlopen, is dat de tarieven al 6 jaar lang niet zijn verhoogd.'

Twee derde van de ondervraagde therapeuten verwacht dat er in 2014 fysiotherapeuten faillliet zullen gaan. Dit jaar waren er nauwelijk faillisementen. Er werken in Nederland zo'n 23.000 fysiotherapeuten.

Categorie: