vrijdag, 19. april 2013 - 18:11 Update: 03-07-2014 0:59

Drie verdachten poging beroving 9 jarig meisje op vrije voeten

Foto van politie | Archief FBF.nl
Foto: Archief FBF.nl
Foto van politie | Archief FBF.nl
Foto: Archief FBF.nl
Krimpen aan den IJssel

De rechter-commissaris heeft vrijdag besloten dat drie van de vier jongens die vastzitten op verdenking van de poging beroving van een 9-jarig meisje, onder voorwaarden op vrije voeten komen.

Zo moeten zij zich beschikbaar houden voor het onderzoek en mogen niet in de buurt komen van de plek waar het incident zou hebben plaatsgevonden. Ook mogen zij geen contact hebben met het meisje.

Eén jongen, een 17-jarige Krimpenaar, blijft in voorlopige hechtenis. Hij zou de meeste geweldshandelingen hebben uitgevoerd.

De vier jongens, van 16, 17 en 18 jaar oud, werden vorige week vrijdag aangehouden. Dat gebeurde nadat de politie een onderzoek instelde naar de poging tot beroving van een 9-jarig meisje in Krimpen aan den IJssel. Dat meisje was woensdag gewond in het ziekenhuis opgenomen en had verteld dat zij eerder die woensdag door vier jongens belaagd was. Onder andere was zij op de grond gegooid.


Een getuigeoproep van de politie leidde vorige week vrijdag naar de jongens. Pas deze week kon het meisje zelf in een speciale studio gehoord worden. Ook meldden zich sinds vorige week nieuwe getuigen, en hield de politie een passanten-onderzoek op de route die het meisje had gelopen. Het onderzoek wordt voortgezet.

Provincie:
Tag(s):