maandag, 27. mei 2013 - 11:46 Update: 03-07-2014 0:57

Drietal steelt s nachts tractor van boer

Drietal steelt s nachts tractor van boer
Foto: Archief FBF.nl
Drietal steelt s nachts tractor van boer
Foto: Archief FBF.nl

Drie jongens, een van 15 en twee van 16, hebben zondagnacht rond 03.00 uur in het Brabantse Terheijden een tractor gestolen bij een boerderij aan de Munnikenhof. Zij zijn aangehouden.

De eigenaar van de tractor werd vannacht rond 03.00 uur wakker van het geluid van zijn gestarte tractor. Hij had die aan het eind van de middag voor het laatst gebruikt en geparkeerd in een loods. De man kleedde zich aan en probeerde met zijn auto de verdwenen tractor te achterhalen. Hij merkte dat zijn auto een lekke band had en heeft 112 gebeld om de diefstal aan te geven.

Joyriding

Omdat de man een goede beschrijving van de tractor had en kon aangeven in welke richting de gestolen trekker weg was gereden hebben agenten de tractor snel aangetroffen in Terheijden op de Zomergemstraat. De agenten die de tractor gespot hebben gaven dit door aan de meldkamer die meer collega's daarheen stuurde. Na een korte achtervolging door de agenten konden zij de in de Veurnestraat de tractor laten stoppen. In de cabine zaten de drie verdachten. Zij zijn aangehouden voor diefstal. Volgens de verklaring van één van hen zouden ze de tractor hebben gebruikt voor joyriding.

Provincie:
Tag(s):