zaterdag, 9. november 2013 - 9:46 Update: 03-07-2014 0:49

Drugslab ontmanteld in Tilburg

Foto van politie | Archief EHF
Foto: Archief EHF
Tilburg

De politie heeft vrijdagmiddag op een industrieterrein in Tilburg een drugslaboratorium ontmanteld. Dit meldt de politie zaterdag.

'We hebben een 50-jarige Tilburger bij de een inval gearresteerd', aldus de politie. Specialisten zijn lang bezig geweest met het weghalen van de drugsfabriek.

Anonieme tip
De politie kwam in actie na een anonieme tip over de productie van harddrugs en viel vrijdagmiddag 8 november 2013 de loods binnen. Het drugslaboratorium werd aangetroffen in een loods op de Albionstraat, gelegen op industrieterrein Vossenberg. De agenten en medewerkers van de gemeente Tilburg roken op het terrein een scherpe chemische lucht. Het productieproces in het laboratorium was op het moment van de inval in werking.

Arrestatie
In het pand troffen zij een 50-jarige man afkomstig uit Tilburg. Hij werd gearresteerd en overgebracht naar het cellencomplex. Daar is de verdachte ingesloten op verdenking van overtreding van de Opiumwet. De man is in het belang van het verdere onderzoek in verzekering gesteld.

Ontmanteling
Experts van de Landelijke Faciliteit Ondersteuning Ontmanteling van de Nederlandse politie stabiliseerden de situatie. Daarna kon begonnen worden met het voorzichtig demonteren van het laboratorium en de afvoer van de voorraad chemische stoffen. 

Nader onderzoek moet uitwijzen om wat voor stoffen het exact gaat. Ook forensisch rechercheurs verrichtten onderzoek in de loods om achtergebleven sporen veilig te stellen en monsters te nemen. 

Er werden diverse goederen in beslag genomen. De politie kreeg bij de ontmanteling ondersteuning van de gemeente Tilburg en de brandweer. De werkzaamheden duurden tot middernacht.