woensdag, 3. april 2013 - 13:27 Update: 03-07-2014 1:00

Echtpaar waarschijnlijk op eigen boot doodgeslagen

Echtpaar waarschijnlijk op eigen boot doodgeslagen
Foto: Dennis Venema

Vermoedelijk is het echtpaar Westra uit Aduard op hun eigen boot doodgeslagen, zo meldt Dagblad van het Noorden woensdag.

Lammert Westra (70) en Marga Westra (68) gingen maandagmiddag 5 maart naar hun boot Mailo die afgemeerd lag aan het Hoenderdiep aan de U.T. Delfiaweg. Er had zich een mogelijke koper voor het motorjacht gemeld. Het echtpaar is om 14.45 uur gezien door een getuige. Zij waren in gezelschap van een derde persoon. Om half vier werd de boot afgemeerd teruggevonden, 2 kilometer verderop. Later vonde de politie de lichamen van het echtpaar in het water van het Hoendiep in Hoogkerk terug.

Op 6 maart werd in Groningen een 40-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats door de politie aangehouden. De man ontkent verantwoordelijk te zijn voor de dood van het echtpaar. De politie kwam hem op het spoor na verklaringen van getuigen. Sectie zou hebben uitgewezen dat het echtpaar niet door messteken of pistoolschoten is omgebracht, maar vermoedelijk door slagen met een hard voorwerp.

 

Provincie: