zondag, 29. december 2013 - 10:38 Update: 03-07-2014 0:46

Voor het eerst een winterdolfijntje geboren in Harderwijk

Foto van tuimelaar met jong | Dolfinarium
Foto: Dolfinarium
Harderwijk

Het Dolfinarium heeft vannacht haar eerste ‘winterdolfijn’ mogen verwelkomen.

Na een bevalling van anderhalf uur is om 0:52 uur een tuimelaar geboren. Dit meldt het Dolfinarium op de website.

Nooit eerder werd er in Dolfinarium Harderwijk een dolfijn in de winter geboren. “Het voortplantingsseizoen is normaliter in de zomermaanden en omdat de draagtijd van een tuimelaardolfijn 12 maanden bedraagt, worden de meeste dolfijnen daarom ook  in de zomer geboren. Deze decemberbaby van Molly is dus bijzonder”, zegt Paulien Bunskoek, dierenarts van het Dolfinarium.
 
Wennen
Molly en haar jong maken het ogenschijnlijk goed. Het geslacht en dus ook de naam van de baby zijn nog niet bekend. De eerste dagen zullen moeder en de kleine dag en nacht worden geobserveerd  door de verzorgers. Ook voor de andere dieren is het wennen aan de nieuwe situatie. Gasten die het zeezoogdierenpark de komende dagen bezoeken, kunnen Molly en de kleine via de onderwaterpanorama en boven water zien.

Derde babydolfijn dit jaar
Eerder dit jaar werden er al twee andere tuimelaars geboren in Harderwijk. Het nieuwe dolfijntje is de 27e baby die in de Odiezee (een natuurlijke leefomgeving, gebouwd in 1997) is geboren. Dolfinarium Harderwijk is daarmee een van de succesvolste parken ter wereld als het gaat om voorplanting en dierenwelzijn.