woensdag, 23. oktober 2013 - 12:04 Update: 03-07-2014 0:50

Eerste hulp ziekenhuis reageert niet op melding gewonde vrouw

Foto van aanrijding vlak voor ziekenhuis in Delfzijl | MV
Foto: MV
Delfzijl

Een fietsster die dinsdagmiddag op 200 meter voor het Ommelander Ziekenhuis in Delfzijl werd aangereden, moest het tot de aankomst van de ambulancedienst doen zonder hulp vanuit het ziekenhuis.

Omstreeks 13.15 uur meldde zich een voorbijganger aan de balie van het ziekenhuis dat op de jachtlaan, 200 meter van de hoofdingang, een vrouw was aangereden. Hierbij verzocht zij om een arts of verpleegkundige die naar het slachtoffer zou kunnen komen kijken. Naast het bellen van 112, werd er vanuit het ziekenhuis geen actie ondernomen om het slachtoffer bij te staan totdat de ambulance op de plaats van het ongeval was. Dit tot ongenoegen van de meldster en diverse omstanders. 

Regelgeving
Voorlichtster Wubbels van de Ommelander Ziekenhuisgroep laat aan Blik op Nieuws weten dat buiten het terrein van het ziekenhuis de ambulancedienst een slachtoffer eerst moet ophalen, alvorens deze naar de eerste hulp mag worden gebracht. Dit is regelgeving van het Ministerie van Volksgezondheid. Op de vraag waarom niemand vanuit het ziekenhuis bij het slachtoffer is gaan kijken, kan Wubbels geen antwoord geven. 'Ik ga dit meenemen in het managmentoverleg', aldus Wubbels.  'Dit moet in het vervolg anders'.

Provincie: