vrijdag, 31. mei 2013 - 18:08 Update: 03-07-2014 0:57

Eis 20 jaar cel voor moord en poging tot moord op kickboksgala

Foto van pistool | Archief FBF.nl
Foto: JPG
Den Bosch

Een 32-jarige man uit Veghel heeft vrijdag 20 jaar gevangenisstraf tegen zich horen eisen voor moord, poging moord en verboden wapenbezit.

Hij wordt ervan verdacht op 11 november 2012 tijdens een kickboksgala in Zijtaart een 37-jarige man met voorbedachten rade van het leven te hebben beroofd en een broer van het slachtoffer ernstig te hebben verwond.

Vechtpartij kickboksgala
Op 11 november 2012 vond in Zijtaart een kickboksgala plaats, waarbij ook veel ouders met kinderen aanwezig waren. De verdachte bezocht met vrienden het kickboksgala. Hij had een conflict met iemand en om zich te kunnen verdedigen had hij een geladen vuurwapen meegenomen.

Op enig moment ontstond een vechtpartij waarbij de vrienden van de verdachte betrokken waren. De verdachte nam niet deel aan dit gevecht, maar heeft op enig moment wel zijn wapen gepakt en gericht geschoten op het slachtoffer en de broer van het slachtoffer. Het slachtoffer overleed ter
plaatse en de broer van het slachtoffer raakte ernstig verwond. De verdachte heeft bekend de (fatale) schoten te hebben gelost.

Moord en poging moord
De officier van justitie vindt dat de verdachte voldoende tijd en gelegenheid heeft gehad om zich te bedenken en gaat uit van moord en poging moord. De verdachte was in het bezit van een verboden wapen.

Als bezwarend feit is meegenomen dat het schietincident plaats vond in een openbaar toegankelijke gelegenheid, waarbij ten tijde van het schietincident ook veel ouders met kinderen aanwezig waren en getuige zijn geweest van het schietincident.

Sepot

 

In totaal zijn vier verdachten aangehouden geweest. Op 29 januari 2013 heeft de officier van justitie de verdenking tegen de overige drie verdachten geseponeerd, omdat zij ervan uitgaat dat de verdachte alleen heeft gehandeld.

Provincie:
Tag(s):