zondag, 27. oktober 2013 - 11:37 Update: 03-07-2014 0:50

Elf stapper aangehouden in Fryslân

Foto van aanhouding | Archief FBF.nl
Foto: Archief FBF.nl
Foto van aanhouding | Archief FBF.nl
Foto: Archief FBF.nl

De politie heeft in de nacht van zaterdag op zondag in de diverse uitgaansgebieden in de provincie moeten optreden tegen vervelende stappers. Daarbij werden elf aanhoudingen verricht. Een groot deel van de verdachten verkeerde onder invloed van alcohol.

In de Reigerstraat in Leeuwarden werden een 36-jarige inwoner van Goutum en een 37-jarige inwoner van Leeuwarden aangehouden. Het duo was betrokken geweest bij een ruzie. Ze kregen het dringende verzoek van de agenten om te vertrekken. De mannen weigerden iedere vorm van medewerking. Uiteindelijk kon het duo na een worsteling worden aangehouden. Later die nacht werd op het Ruiterskwartier in Leeuwarden een 25-jarige inwoner van Wirdum aangehouden voor het verstoren van de openbare orde. De man bleef maar schreeuwen en wilde daarmee niet stoppen.

Stapper beledigt agenten in Joure
In Joure in de Kolkstraat werd een 33-jarige inwoner van Sint Nicolaasga aangehouden. De man kwam samen met een vriend uit een cafe en beledigde vervolgens twee agenten. Ook sloeg hij op een politieauto. Reden genoeg om naar het identiteitsbewijs van de 33-jarige te vragen. Hij weigerde dit echter te overhandigen. Met de nodige moeite kon de man worden aangehouden.

Vier aanhoudingen in Drachten
In Drachten werden op de Noord- en Zuidkade vier stappers aangehouden. Twee Drachtsters van 18 en 23 jaar waren betrokken bij opstootjes. Ze wilden, ondanks diverse verzoeken van agenten niet vertrekken, en werden daarom aangehouden. Een 17-jarige inwoner van Hoogeveen liep met een geopende fles drank in het uitgaansgebied en kreeg daarvoor een bekeuring. Hij was het daar niet mee eens en deed zijn beklag. Hij wilde niet vertrekken en hinderde agenten tijdens het werk. De jongen werd aangehouden. Tenslotte hielden agenten nog een 33-jarige inwoner van Drachten aan op verdenking van zware mishandeling. Hij had in een horecagelegenheid een ander stapper bewusteloos geslagen. Het slachtoffer werd per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis. Twee aanhoudingen in Bolsward In de Dijkstraat in Bolsward werden twee inwoners van die stad van 18 en 20 jaar aangehouden. In het uitgaansgebied waren diverse opstootjes geweest. Agenten grepen in en wilden een 18-jarige Bolswarder aanhouden. Zijn 20-jarige stadsgenoot bemoeide zich met de aanhouding. Uiteindelijk werden beide mannen aangehouden en voor nader onderzoek ingesloten.

Stapper geslagen in Surhuisterveen
Op de Kolk in Surhuisterveen werd 19-jarige inwoner van Harkema aangehouden. Hij had een 17-jarige inwoner van Surhuisterveen geslagen. De man werd door het ambulancepersoneel ter plaatse behandeld aan zijn verwondingen en deed vervolgens aangifte.

Provincie: