zondag, 16. juni 2013 - 21:31 Update: 03-07-2014 0:56

Epke Zonderland twee keer goud bij NK-turnen

foto rekstok | Archief fbf
Foto: Archief FBF
Rotterdam

Tien maanden na de Olympische Spelen weet turner Epke Zonderland zijn rentree op te luisteren met twee Nederlandse titels.

Epke Zonderland behalde bij de Nederlandse kampioenschappen turnen in Rotterdam goud op de onderdelen burg en rekstok, zo melden verschillende media zondag. Het was voor Zonderland de eerste wedstrijd sinds hij in augustus 2012 in Londen olympisch kampioen werd aan de rekstok. Voor Zonderland, die geneeskunde studdert, was het best een spannende dag. Tegen de Telegraaf zegt hij hierover: 'Iedereen verwacht dat ik het wel even doe, maar zo simpel is het niet. Het was eerlijk gezegd best wel pittig voor mij. Gelukkig kreeg ik twee weken geleden door het afronden van een deel van mijn studie wat meer ruimte om goed te trainen. Dat had ik ook wel nodig.'

Op de brug pakte Zonderland de titel meet een score  van 15.500. Casimir Schmidt werd tweede met een score van 13.950. Op rek kwam Zonderland tot een score van 14.900. Tweede werd  Karl Kosztka. Hij had een score van 14.050.

Categorie:
Tag(s):