vrijdag, 14. juni 2013 - 13:38 Update: 03-07-2014 0:56

Ernstig ongeval op gasboorplatform kost twee man het leven

Foto van booreiland in Noordzee | Archief EHF
Foto: Archief EHF
Foto van booreiland in Noordzee | Archief EHF
Foto: Archief EHF
Den Helder

Vrijdagochtend heeft er zich rond 09.50 uur op een gasboorplatform op de Noordzee een ernstig ongeval voorgedaan waarbij twee personen zijn omgekomen en een zwaargewond is geraakt.

'Om 09.50 uur ontvingen wij de melding van het platform ‘L5FA1’ Van GdF SUEZ dat tijdens testwerkzaamheden aan apparatuur op het platform een ernstig incident heeft plaatsgevonden, waardoor twee personen zijn overleden en één persoon zwaar gewond is geraakt', meldt het kustwachtcentrum Den Helder vrijdag. Over de identiteit van de drie slachtoffers is nog niets bekend. 

Het platform staat op ongeveer 100 kilometer noordwest van Den Helder. Op het moment van het ongeval lag de productie van het platform stil.

Redding helikopter
Door het Kustwachtcentrum is direct de offshore redding helikopter gealarmeerd, die met een arts om 10.45 uur is geland op het platform. Na onderzoek is de patiënt aan boord gebracht van de helikopter die om 11.40 uur vanaf het platform is vertrokken naar de vliegbasis Leeuwarden, vanwaar de man per ambulance naar het Medisch Centrum Leeuwarden is vervoerd. De toestand van de patiënt is stabiel.

Staatstoezicht op de Mijnen en de Eenheid Maritieme Politie zullen onderzoek naar de oorzaak van het ongeval.