woensdag, 2. oktober 2013 - 9:31 Update: 03-07-2014 0:51

Extra luie stoel voor Porsche-rijders

Foto van Porsche stoel
Foto: fbf
Extra luie stoel voor Porsche-rijders
Leusden

Voor diegene die het financiële geluk hebben om een Porsche te mogen rijden, maar er helaas niet de hele dag in kunnen zitten omdat er ook nog geld verdient moet worden op bijvoorbeeld het kantoor, komt Porsche met de oplossing.

De Duitse autofabrikant komt met een bureaustoel en een boekenplank. Dat klinkt niet direct spannend, maar dat is het wel: de bureaustoel komt uit een Porsche 911 en de boekenplank is gemaakt van de achterspoiler van een 911 GT3 Cup Racer. Met de bureaustoel van de Porsche Driver's Selection blijft het unieke Porsche-gevoel ook op kantoor of thuis achter het bureau intact. Een originele stoel uit een Porsche 911 (991) dient namelijk als basis. Dat betekent bijvoorbeeld dat de rugleuning elektrisch verstelbaar is. In de hoofdsteun is het Porsche-logo verwerkt en aan de achterkant bevindt zich een handige hanger voor jasjes. De stoel beschikt over twee verstelbare armsteunen. Deze zijn evenals de stoel zelf bekleed met fraai zwart interieurleder. De 'schaal' van de stoel is op zijn beurt van zilverkleurige kunststof. De bureaustoel staat op een onderstel met vijf zwenkwielen. Daarmee is de wegligging op zowel zachte als harde ondergrond van 100% Porsche-niveau.

De boekenvleugel

Door de achtervleugel van een GT3 Cup Racer aan te passen, heeft de Porsche Driver's Selection de spannendste boekenplank ooit gecreëerd. Hij is gemaakt van lichtgewicht carbonfiber; ondanks de lengte van 1,71 m weegt hij slechts 5 kg. De maximale 'downforce' aan boeken bedraagt circa 120 kg. Mooi detail: de uiteinden van de vleugel worden gesierd door het Porsche-logo. Alle nieuwe items van de Porsche Driver's Selection zijn met ingang van januari beschikbaar bij de officiële Nederlandse Porsche Centra.

Prijs

Goedkoop is het allemaal echter niet. Zo kost een bureaustoel al gauw € 4.212,02, een boekenplank: € 3.132,69

Categorie: