woensdag, 8. mei 2013 - 17:36 Update: 03-07-2014 0:58

Extreemste Golf GTI ooit van Volkswagen

Foto van extreme VW Golf GTI | Volkswagen
Foto: Volkswagen
Leusden

Volkswagen presenteert de Design Vision GTI. Dit spectaculaire studiemodel is gebaseerd op de zevende generatie van de Volkswagen Golf GTI.

Met een agressief design, een speciaal sportonderstel en een 3,0-liter V6-TSI-motor met 370 kW/503 pk is de Design Vision GTI in feite klaar om races te rijden. Deze opvallende “super-GTI” debuteert op het ‘GTI-Treffen am Wörthersee’, dat van tot en met 11 mei plaatsvindt.

Het jaarlijkse GTI-Treffen in Oostenrijk is hét evenement voor liefhebbers van GTI’s, tuning en autosport. Geheel volgens de traditie presenteert Volkswagen een speciaal voor Wörthersee ontworpen studiemodel, dat dit jaar wederom het hoogtepunt van het evenement vormt.

De Design Vision GTI combineert dynamische proporties met gedurfde designelementen en herkenbare Golf GTI-kenmerken. Vooral de C-stijlen en de dorpels, die als het ware “uit de carrosserie zijn getrokken” en als vrijstaande elementen zijn vormgegeven, geven de studie de uitstraling van een raceauto.

MQB zorgt voor extreme proporties
De Design Vision GTI is veel meer dan een Golf GTI met aangepast design. Het veelzijdige MQB-platform gaf de mogelijkheid de wielbasis te verlengen en de overhangen in te korten. Het studiemodel is 15 mm korter, 57 mm lager en liefst 71 mm breder dan de reguliere Golf GTI.

Behalve de extreme proporties verwijst ook het interieur naar het circuit. Er zijn zo weinig mogelijk schakelaars aanwezig en de achterbank heeft plaatsgemaakt voor een dwarsversteviging. Een beeldscherm voorziet de bestuurder van de nodige (race)informatie. Interieurelementen van koolstofvezel, alcantara en nappaleer zorgen voor een stijlvol geheel.

Brute kracht: V6 TSI
Ten opzichte van de nieuwe Golf GTI is het vermogen van de Design Vision GTI meer dan verdubbeld. De direct ingespoten 3,0-liter V6 TSI-motor levert maar liefst 370 kW/503 pk en een maximumkoppel van 560 Nm. De aandrijfkrachten worden via een DSG-transmissie en vierwielaandrijving naar het wegdek gedirigeerd.

De prestaties zijn van ongeëvenaard niveau: de sprint van 0-100 km/uur duurt 3,9 seconden en de topsnelheid bedraagt 300 km/uur. Om het brute geweld tot stilstand te brengen, zijn rondom keramische remschijven gemonteerd (380 mm vóór, 356 mm achter). De klassiek getinte 20-inch GTI-wielen zijn speciaal ontworpen om de remmen extra te koelen.

 
Categorie:
Tag(s):