zaterdag, 27. juli 2013 - 9:23 Update: 03-07-2014 0:54

Extreme weer voorbij, mogelijk lokaal onweersbui

foto van buien | fbf archief
Foto: fbf
Zeist

De zware onweersbuien hebben ons land verlaten, maar lokaal kunnen er opnieuw onweersbuien ontstaan.

De maxima komen uit tussen de 23 graden aan zee en mogelijk 28 graden in het zuidoosten van het land. De wind is zwak tot matig en veranderlijk, met een oostelijke voorkeursrichting, in het waddengebied soms krachtig, 6. Dit meldt het KNMI zaterdag.

Vannacht trekt een volgende storing met onweersbuien over het land. De wind is zwak en veranderlijk, maar kan bij buien vlagerig worden. De minimumtemperatuur ligt rond de 18 graden.

Festivals goed voorbereid op onweer

Zaterdag zijn er een tal van evenementen en openluchtfestivals. Maar de organisaties stonden  in nauw contact met meteorologen en waren goed voorbereid. De Strand6daagse ging gewoon door. De organisatie verwachtte voordat het noodweer losbarstte al in Den Helder te zijn.

De organisatie van Ultrasonic (bij Utrecht) en Zwarte Cross in Lichtenvoorde hebben bliksemafleiders op tenten geplaatst en hoge objecten weggehaald.

Zondag

Zondag wordt het koeler en droger. Vanuit het westen komen er dan opklaringen en wordt het overal droog. De maximumtemperaturen zullen dan rond de 23 graden liggen.

Vooruitzichten

In de komende week houdt het koelere weer eerst aan (rond 22, 23 graden). Er is wel een kans op een bui. Maar vanaf woensdag wordt het weer droger en gaan de temperaturen opnieuw in de richting van de 30 graden.

 

Provincie: