zondag, 22. december 2013 - 17:03 Update: 03-07-2014 0:46

FC Groningen ditmaal wel langs NEC

Groningen

(ELF-Voetbal) FC Groningen heeft revanche genomen op NEC Nijmegen. Donderdag versloeg NEC FC Groningen nog in het kader van het bekertoernooi met 0-1, maar drie dagen later wisten de Groningers wel langs de Nijmegenaren te komen. Een doelpuntrijk duel, dat al voor rust was beslist, eindigde uiteindelijk in een 5-2 overwinning voor de thuisploeg.

In de eigen Euroborg eerden de supporters de deze week overleden clubheld Martin Koeman met een schitterend eerbetoon, alvorens het duel begon. Het elftal van trainer Erwin van de Looi begon vervolgens fantastisch aan het duel en na een halfuur stond het al 3-0. Waar FC Groningen donderdagavond alle kansen die het kreeg nog onbenut liet, scoorden Michael de Leeuw en Filip Kostic wel. Nadat Rens van Eijden, na een inzet van Maikel Kieftenbeld, ook nog eens het eigen doel trof, was het duel al snel gespeeld. Een saaie tweede helft leverde dit echter niet op. Vier minuten na de thee scoorde De Leeuw zijn tweede van de middag middels een schitterend hakje. De Groningers lieten vervolgens de teugels wat vieren, waardoor Christoph Hemlein en Alireza Jahanbakhsh namens NEC de 4-1 en de 4-2 mochten aantekenen. Spannend liet Groningen het ondanks de twee tegentreffers niet meer worden, want in de 70ste minuut zorgde wederom De Leeuw voor de 5-2. Hierna was het duel gespeeld en viel vooral het tweede eerbetoon aan Martin Koeman op. De vader van Erwin en Ronald stierf op 75-jarige leeftijd en in de 75ste minuut van het duel werd Koeman sr nog eens toegezongen.