woensdag, 24. april 2013 - 8:57 Update: 03-07-2014 0:59

FC Twente wint strijd om transfervrije Ebecilio

Foto van FC Twente | Archief FBF.nl
Foto: Archief FBF.nl

(ElfVoetbal) FC Twente heeft haar eerste nieuweling voor het volgende seizoen binnengehengeld. De Tukkers zijn erin geslaagd om Kyle Ebecilio aan te trekken.

Dat meldt AD Sportwereld. De 19-jarige middenvelder kan deze zomer transfervrij vertrekken bij Arsenal, dat de jeugdinternational geen nieuw contract voorschotelt. De afgelopen weken zat Ebecilio om de tafel met geïntesseerde clubs, zoals RSC Anderlecht en PSV, maar die belangstelling wees hij uiteindelijk af. Dat gold ook voor Feyenoord.

Na drie seizoenen bij The Gunners te hebben gespeeld, wil hij nu aan speelminuten toekomen in een eerste elftal. Die hoopt hij bij FC Twente opnieuw te doen. In Enschede, waar hij onlangs te gast was bij de wedstrijd tussen FC Twente en Roda JC (2-0), sprak hij uitvoerig met trainer Alfred Schreuder en de clubleiding.

Dat onderhoud zou volgens het landelijke dagblad een bepalende rol gespeeld hebben in de keuze. De Rotterdammer werd in de zomer van 2010 door Arsenal weggeplukt bij Feyenoord. De Ier Liam Brady, al sinds 1996 aan de leiding bij de jeugdopleiding van de Gunners, vloog destijds hoogstpersoonlijk naar De Kuip om de transfer in orde te maken.

Categorie:
Tag(s):