donderdag, 23. mei 2013 - 23:04 Update: 03-07-2014 0:57

FC Utrecht verslaat FC Twente; Europees avontuur lonkt

fbf
Foto: fbf
sport

(ELFvoetbal) FC Utrecht staat met één been in Europa en de koffers staan al in de hal. Of deze ook daadwerkelijk ingepakt kunnen worden, zal zondag duidelijk worden. De eerste dreun is in ieder geval uitgedeeld. In Enschede eindigde het duel tussen FC Twente en FC Utrecht in een 0-2 stand.

De eerste kans van FC Utrecht belandde direct achter doelman Sander Boschker. Tommy Oar legde aan voor een hoekschop en Edson Braafheid raakte Cedric van der Gun volledig kwijt. De aanvaller knikte de bal beheerst tegen de touwen en daarmee was de 0-1 een feit. Vlak daarna kreeg FC Twente een gigantische kans om de score gelijk te trekken, maar op dat moment stond collectiviteit bij Luc Castaignos hoger in het vaandel dan voor eigen succes gaan. De aanvaller besloot de bal af te leggen in plaats van het doel van Robin Ruiter onder vuur te nemen. Uiteindelijk kwam de bal bij Dusan Tadic terecht, maar hij wist de gelijkmaker niet op het scorebord te zetten.
 
Na de thee kreeg Felipe Gutierrez het op zijn heupen en de bal belandde bij Willem Janssen. De middenvelder mikte de bal echter naast. De Domstedelingen wisten daar optimaal van te profiteren. Na bijna een uur voetballen trapte Boschker over de bal heen waarna Edouard Duplan, die Jacob Mulenga verving, het leder makkelijk tegen de touwen aan kon werken. Uiteindelijk moest FC Utrecht met tien man verder, omdat Nana Asare zijn tweede plak kaas van de avond kreeg. Maar dat mocht de pret niet drukken.

Categorie:
Tag(s):