woensdag, 30. oktober 2013 - 23:25 Update: 03-07-2014 0:49

Feyenoord rekent in volle Kuip af met Hoek

Foto van voetbal | Archief EHF

(ELF-Voetbal) Feyenoord is door naar de volgende ronde van de KNVB Beker. In een vol stadion waren de Rotterdammers met 3-0 te sterk tegen Hoek. De amateurploeg hield redelijk stand tegen de eredivisieclub, maar mocht vooral de keeper bedanken dat het bij 3-0 bleef.

Feyenoord had het in het begin moeilijk om de defensie van Hoek te ontrafelen, dat met ruim tweeduizend supporters naar De Kuip was gekomen. De amateurvereniging werd zelfs bijna gevaarlijk uit een counter. De aanvallers van Hoek hadden echter niet de rust om de tegenaanval goed uit te spelen. Na een half uur spelen stond de 1-0 op het scorebord. Reguillo Vandepitte zal niet graag aan dat moment terugdenken. Met een fraai hakje werkte de verdediger de bal achter zijn eigen doelman. In de tweede helft lukte het Feyenoord om enigszins afstand te nemen van Hoek. Otman Bakkal en Mitchell te Vrede waren trefzeker. De Belgische goalie Jordi de Jonghe was er voor verantwoordelijk dat de uitslag niet groter uitviel. De doelman van Hoek hield met enkele goede reddingen meerdere schoten tegen.