zondag, 21. april 2013 - 19:41 Update: 03-07-2014 0:59

Feyenoord wint relatief eenvoudig van concurrent Vitesse

Foto van voetballers op veld | Archief FBF.nl

(ElfVoetbal) Feyenoord heeft in de strijd om de tweede plaats goede zaken gedaan. Tegen directe concurrent Vitesse waren de Rotterdammers de baas: 2-0. Graziano Pelle zette de thuisploeg op voorsprong uit een strafschop. Vlak na de pauze scoorde Lex Immers het tweede doelpunt. De bezoekers waren zonder Wilfried Bony niet bij machte iets uit te richten in De Kuip.

Lex Immers en Renato Ibarra kregen in de eerste helft de kans om de score te opnen. Van een hoogstaand duel was echter geen sprake. Een kleine tien minuten voor de pauze brandde de wedstrijd los. Tomas Kalas kreeg de bal op zijn hoofd in het strafschopgebied, maar arbiter Bas Nijuhuis zag er hands in. Clubtopscorer Graziano Pelle schoot de toegekende penalty raak.

Vlak na rust werd het 2-0. Pelle controleerde de bal en gaf de bal mee aan Ruben Schaken. De buitenspeler kwam naar binnen en loste een schot. Zijn inzet werg geblokt, waardoor het leder voor de voeten kwam bij Immers. De middenvelder haalde de hard uit en vond het doel in de korte hoek.

In het vervolg had Feyenoord geen enkele moeite om de Arnhemmers van zich af te houden. Zonder topscorer Bony en steunpilaar Marco van Ginkel misten de gasten stootkracht voorin. De overwinning kwam daardoor nooit in gevaar. Het viel de aanvallers van de Rotterdammers te verwijten dat de score niet hoger uitviel.

Feyenoord heeft nu 63 punten uit 31 wedstrijden. Dat zijn er evenveel als nummer twee PSV. Ajax is koploper met 67 punten. Vitesse lijkt af te haken in de strijd om de plaats die recht geeft op voorronde Champions League. Ze blijven staan op 61 punten.