vrijdag, 20. december 2013 - 18:03 Update: 03-07-2014 0:46

Filmmakers bedreigen geldtransport met nep dubbelloops geweer

Foto van vuurwapen
Foto: Archief FBF.nl
Haelen

Twee mannen die dachten een grap te kunnen uithalen door een overval op een geldtransportauto na te bootsen, zijn door de politie aangehouden.

Op de Roggelseweg in Haelen had een van de mannen vrijdagochtend vanuit een rijdende auto met een voorwerp op een geldtransportauto gericht. Daarna reed de auto door.

Aanvankelijk ging de politie ervan uit dat het om een daadwerkelijke poging overval ging. Maar toen de auto later werd aangetroffen en de bestuurder kon worden aangehouden, kwam de aap uit de mouw.

'Dubbelloops jachtgeweer'
Samen met een bekende wilde hij de overval in scène zetten om daar filmopnames van te maken. Het vermeende dubbelloopse jachtgeweer bleken twee buizen te zijn die de man tegen elkaar had gehouden. Om het allemaal nog echter te laten lijken, had de "overvaller" bij de opnames een bivakmuts opgezet. 

De bestuurder van de auto filmde ondertussen met een mobiele telefoon de handelingen van de bijrijder. De tweede verdachte kon even later ook worden gearresteerd. De twee mannen zijn 46 en 24 jaar oud en afkomstig uit Leudal en Weert. Zij gaven aan spijt te hebben van hun misplaatste grap.

Provincie:
Blik op 112: