vrijdag, 22. november 2013 - 20:29 Update: 03-07-2014 0:48

Fiod houdt vier verdachten aan in grote zaak faillissementsfraude

Foto van jas medewerker FIOD
Foto: Archief FBF
Venray

In een onderzoek naar een criminele organisatie heeft de Fiscale Inlichtingen en Opsporingsdienst (FIOD) vier verdachten gearresteerd.

De criminele organisatie houdt zich onder andere bezig met stelselmatige faillissementsfraude, oplichting, valsheid in geschrite en witwassen. De vier kochten op grote schaal bedrijven op voor een symbolisch bedrag en lieten die daarna failliet  gaan. Het vermoeden is dat de verdachten alles van waarde aan de boedel onttrokken, zoals vrachtauto's, auto's, een boot, de inventaris en geld op bankrekeningen. Ook bestelden ze dure goederen op naam van het bedrijf, maar betaalden nooit de rekeningen. Als het bedrijf daarna failliet ging, stonden de schuldeisers met lege handen.

De hoofdverdachte in de zaak is een 50-jarige bv-opkoper uit de Duitse plaats Goch. Hij zit vast omdat hij het brein zou zijn achter de bende. Een man van 52 uit Ysselsteyn in Limburg, een 51-jarige man uit Apeldoorn en een 51-jarige vrouw uit Venray zouden hem hebben geholpen. Zij zitten vast voor verhoor.

Voor het onderzoek door de FIOD zijn er zes faillissementen uitgelicht. In alle zes de gevallen had de curator aangifte gedaan van faillissementsfraude. Het gaat om twee transportbedrijven uit Haarlem en Heerlen, een bouwbedrijf uit Dodewaard, een Groothandel en handelsbemiddelaar uit Echt, een uitzendbureau uit Dodewaard en een consultancybureau uit Parnu in Estland. Dit schrijft Transportonline.nl vrijdag.

Provincie: