zondag, 6. oktober 2013 - 10:09 Update: 03-07-2014 0:51

Fledderus baalt: Door scheids geen voetbal meer

Foto van scheidsrechter | Archief FBF.nl
Foto: Archief FBF.nl

(ElfVoetbal) Scheidsrechter Dennis Higler eiste zaterdagavond een negatieve hoofdrol op door Roda JC twee onterechte rode kaarten en een onterechte strafschop tegen te geven.

Mark-Jan Fledderus, middenvelder van de Kerkradenaren, zag het met lede ogen aan.

"Het is apart. Het is niet de eerste keer dat dit gebeurt. Vorig jaar kregen we onterechte rode kaarten en strafschoppen tegen. Nu gaat het weer verder lijkt het", vertelde Fledderus aan L1. Roly Bonevacia als Frank Demouge werd de rode prent getoond in het duel met PEC Zwolle. Met negen man wisten de Limburgers alsnog een punt uit het vuur te slepen.

Higler moest het duel zelfs nog stil leggen, toen de supporters besloten zich ermee gingen bemoeien. De fans van Roda gooiden bekertjes op het veld. "Als die mensen het gevoel hebben dat het zwaar onterecht is, en het is niet de eerste keer, dan begrijp ik dat het publiek boos is. Maar je kunt ook begrijpen dat de scheidsrechter het spel moet stilleggen."

"De scheidsrechters moeten beseffen dat je van zulke beslissingen honderd procent zeker moet zijn. De hele wedstrijd staat dan op z'n kop. Daarna was het geen voetbal meer. Wij probeerden alles tegen te houden", zo besloot Fledderus.

Categorie: