maandag, 8. juli 2013 - 10:52 Update: 03-07-2014 0:55

Flexwerkers krijgen het steeds moeilijker

Foto van bord met no work | Archief FBF.nl
Foto: Archief FBF.nl

Uit een onderzoek dat minister Lodewijk Asscher van Sociale Zaken naar de Tweede Kamer heeft verstuurd, blijkt dat de positie van flexwerkers in de periode 2006-2010 behoorlijk verslechterd.

Ze stromen minder vaak door naar een vaste baan en krijgen minder vaak scholing aangeboden door hun werkgever. En de kans dat iemand langer dan drie jaar in tijdelijk werk blijft is verdrievoudigd van ruim 10 naar 30 procent. Het rapport is van onderzoeksbureau SEO (Stichting Economisch Onderzoek). Dit melden verschillende media maandag.

Het onderzoek geeft aan dat het huishoudinkomen van mensen die een langdurig tijdelijk contract hebben nauwelijks lager is dan dat van vaste werknemers. Maar dat komt omdat ze vaak een goed verdienende partner hebben of kunnen leunen op andere inkomsten. Flexwerkers komen wel vaker in de WW en de bijstand dan vaste werknemers.

Werknemers zouden als het aan minister Asscher ligt na twee jaar aanspraak moeten krijgen op een vast contract in plaats van na drie jaar, zoals nu. Ook wordt de strijd aangebonden tegen constructies om personeel zo lang mogelijk in tijdelijke dienst te houden en krijgen.

Categorie:
Tag(s):