dinsdag, 27. augustus 2013 - 11:34 Update: 03-07-2014 0:53

Flight-Simulator trainingen voor piloten nu ook voor ´dagjesmensen´

foto van kockpit | fbf
Foto: fbf
Lelystad

Ook ´dagjesmensen´ kunnen voortaan gebruik maken van de professionele Boeing 737 Flight Simulator van Simcenter op de luchthaven Lelystad. De Flight-Simulator, die dagelijks wordt gebruikt voor de training van piloten, biedt tussen deze professionele trainingen door de mogelijkheid aan andere geïnteresseerden om ook eens te proberen hoe het is om als gezagvoerder van een Boeing 737 een vliegtuig van bijna 80 ton en met 180 passagiers op een zonnig vakantie-eiland aan de grond te zetten.

De Boeing 737-800 Flight Simulator van Simcenter is een zogenaamde ´full-motion´- simulator. Dat betekend dat de cockpit, dankzij zijn zes bewegende poten, levensechte bewegingen maakt waardoor de bemanning in de cockpit niet merkt dat de vlucht gesimuleerd wordt. De geavanceerde software biedt piloten onder andere de mogelijkheid om te landen op meer dan 6.000 vliegvelden.

Professionele trainingen

Dagelijks wordt de Boeing 737 Flight Simulator gebruikt door professionele piloten die zich bijvoorbeeld gereedmaken voor hun sollicitatie bij een luchtvaartmaatschappij. Recente ervaringen hebben echter uitgewezen dat ook ´gewone´ mensen wel eens willen ervaren hoe het is om heel realistisch, maar toch veilig, een groot passagiersvliegtuig te laten landen. Simcenter heeft daarom besloten om zijn Flight Simulator ook voor deze avonturiers open te stellen.

Ervaren Piloten

De vluchten van belangstellenden in de Boeing 737-vliegsimulator van Simcenter vinden plaats onder begeleiding van ervaren piloten. De prijzen beginnen vanaf €129. Daarvoor krijg je een kwartier theorie en mag je 20 minuten vliegen.