woensdag, 29. mei 2013 - 20:03 Update: 03-07-2014 0:57

FNV kondigt nieuwe acties gevangenispersoneel aan

Foto van celdeur | EHF
Foto: EHF
Foto van celdeur | EHF
Foto: EHF
Den Haag

Medewerkers van gevangenissen en justitiële inrichtingen voeren in juni actie tegen de sluitingsplannen van staatssecretaris Teeven. De medewerkers accepteren het niet dat Teeven bijna dertig gevangenissen en inrichtingen in Nederland wil sluiten en dat gevangenen thuis hun straf mogen uitzitten.

Frans Carbo, bestuurder Abvakabo FNV: 'De helft van de inrichtingen moet sluiten en 3700 mensen verliezen hun baan. Dit is een kaalslag in het gevangeniswezen. Dat pikken de medewerkers niet. Zij komen op voor hun belangrijke werk en de veiligheid in de samenleving.' Op 6 juni begint het personeel van gevangenis De Grittenborgh in Hoogeveen met een staking. Daarna voert elke week een andere gevangenis of inrichting actie.

Donderslag
De plannen van Staatssecretaris Teeven kwamen als een donderslag bij heldere hemel. Medewerkers uit het gevangeniswezen zijn er op geen enkele manier bij betrokken geweest. In inrichtingen in het hele land ontstond direct protest tegen de plannen. Vorige maand kwamen medewerkers massaal in Den Haag bijeen om te demonstreren tegen de kaalslag in het gevangeniswezen.

Provincie: