zaterdag, 13. april 2013 - 17:30 Update: 03-07-2014 0:59

FNV-leden voor sociaal akkoord

Foto van vlag FNV | Archief FBF.nl
Foto: Archief FBF.nl
Amsterdam

Het voorlopig ledenparlement van FNV In Beweging adviseert de federatieraad van de FNV positief over het sociaal akkoord. Dat is zaterdag bepaald tijdens een bijeenkomst van het parlement in Het Bimhuis in Amsterdam.

Met een ruime meerderheid van stemmen, 83 procent, gaven de leden aan voorzitter Ton Heerts te steunen en tevreden te zijn met het bereikte onderhandelingsresultaat. Wel werden er kritische kanttekeningen bij het akkoord gemaakt. Heerts zal dit zwaarwegende advies nu voorleggen aan de federatieraad, waar volgende week het formele besluit wordt genomen over het sociaal akkoord. Heerts: "Het is goed om te weten dat het overgrote deel van de leden in ons ledenparlement dit sociaal akkoord steunt. Dit is een belangrijk signaal en een zwaar wegend advies aan de federatieraad. Daar zullen we volgende week zaterdag een definitief besluit nemen.”

Het ledenparlement van de FNV riep daarnaast de federatieraad op om, gelet op de dreigende ontslaggolf in de thuiszorg, nog vanavond een dringende oproep te doen richting kabinet om komende week een oplossing te vinden voor dit specifieke probleem. Gewoon goed werk ook in de thuiszorg. Het parlement maakte eveneens duidelijk dat de instemming met het sociaal akkoord niet betekent dat de FNV In Beweging alle bezuinigingen van het kabinet accepteert.

Provincie:
Tag(s):