zaterdag, 23. november 2013 - 15:43 Update: 03-07-2014 0:48

FNV Leden steunt looneis kabinet van 3 procent

Foto logo van FNV | Archief FBF.nl
Foto: Archief FBF.nl
Amsterdam

Overal waar dat kan moet de koopkracht van werknemers worden verbeterd met drie procent loonsverhoging. Dat is de kern van het cao-beleid van de FNV voor komend jaar.

Na discussie met de leden binnen bonden en sectoren heeft het FNV Ledenparlement deze looneis vandaag in Bunnik definitief vastgesteld. Na jaren koopkrachtverlies is 3 procent een hele verantwoorde eis, zo herhaalde Mariëtte Patijn, coördinator arbeidsvoorwaardenbeleid. “Zo kunnen buschauffeurs, schoonmakers en verpleegkundigen er eindelijk weer koopkracht bij krijgen. Koopkracht, kwaliteit van werk, en banen, daar gaat het om.”

De FNV zal ook de mogelijkheid benutten de maximale looneis nivellerend in te zetten, en kiest dan voor centen in plaats van procenten. Als iedereen er bijvoorbeeld 300 euro bijkrijgt, is de loonsverhoging voor mensen met weinig loon percentueel hoger. Koopkracht en echte banen De cao-onderhandelingen van 2014 vallen grotendeels samen met de nieuwe campagne van de FNV voor koopkracht en echte banen die over een week van start gaat met een manifestatie in de Utrechtse Jaarbeurs. De FNV vindt dat kabinet en werkgevers moeten investeren in mensen en economie.

Categorie: