woensdag, 25. september 2013 - 22:11 Update: 03-07-2014 0:51

Ford Mustang meest gewilde klassieke auto van Europa

Ford Mustang meest gewilde klassieke auto van Europa
Ford Mustang meest gewilde klassieke auto van Europa
Ford Mustang meest gewilde klassieke auto van Europa

Volgens een onderzoek van de online automarktplaats AutoScout24 onder meer dan 75.000 gebruikers is de Ford Mustang de meest gewilde klassieke auto in Europa.

Voor 37% van de Europeanen (uit Oostenrijk, België, Frankrijk, Duitsland, Nederland, Italië en Spanje) is de Ford Mustang de klassieke auto die ze het liefst zouden willen hebben. Nadat bekend werd dat de Mustang voor het eerst naar Europa komt, werd de auto de overtuigende winnaar, nog voor de BMW M1 (20%) en de Volkswagen Beetle (11%).

“De Ford Mustang is meer dan alleen een auto. De auto staat voor de vrijheid van het reizen en het plezier van sportief rijden”, aldus Roelant de Waard, Vice President Marketing, Sales and Service bij Ford Europa. “De Mustang is al bijna een halve eeuw een fundamenteel onderdeel van de wereldwijde autocultuur en een van ’s werelds meest herkenbare auto’s.”

Ford liet eveneens weten dat de Mustang Customizer, een online app die kan worden gedownload, al meer dan 500.000 bezoekers uit Europa heeft getrokken. Sinds de lancering afgelopen jaar hebben meer dan 4,5 miljoen mensen uit 49 landen de Mustang Customizer bezocht. Duitsland was wereldwijd de op een na grootste bezoekersbron. Met de app, die beschikbaar is voor iOS- en Android-telefoons en -tablets, kunnen Mustang-fans hun droomauto bouwen en met andere fans concurreren. Ze kunnen punten en medailles verdienen voor elke auto die ze bouwen, afbeeldingen opslaan om als bureaubladachtergrond te gebruiken en meedoen aan een racewedstrijd.

Categorie:
Tag(s):