woensdag, 25. september 2013 - 15:53 Update: 03-07-2014 0:51

Fors minder geld uit collecte voor KWF

Foto van collectant bij voordeur | Archief EHF
Foto: Archief EHF
Amsterdam

Hoewel het nog te vroeg is om de exacte collecteopbrengst van KWF Kankerbestrijding te kunnen noemen, ziet het ernaar uit dat de opbrengst ten opzichte van 2012 met ongeveer 15% is gedaald. Dit meldt KWF woensdag.

‘Dit is een forsere daling dan de trend bij de overige collectefondsen laat zien. Daar zien we een daling van ca. 8% per collecte ten opzichte van 2012. Deze algemene terugloop in de collecteopbrengst van de goede doelen is te verklaren uit lagere giften vanwege de economische crisis en een teruglopend aantal collectanten’, aldus KWF.

Het lijkt erop dat de berichten in de media over de bestedingen van Stichting Inspire2Live hun uitwerking niet hebben gemist en voor een grotere daling hebben gezorgd.

In 2012 heeft KWF Kankerbestrijding 7,4 miljoen euro opgehaald met de collecte. Dat is 3,7% minder dan in 2011. Ook bij andere collecterende instellingen zien we een negatieve trend van ca. 4% minder inkomsten uit de collecte. Deze daling in inkomsten is te verklaren door het feit dat er steeds minder mensen collecteren en mensen minder kleingeld in huis hebben. De crisis zorgt ook voor lagere giften.

 
Provincie:
Tag(s):