donderdag, 26. september 2013 - 16:23 Update: 03-07-2014 0:51

Forse celstraffen geëist voor zwembadmoord

Foto van uitgebrande Chrysler Voager | Politie
Foto: Politie
Marum

Het Openbaar Ministerie van Noord-Nederland heeft voor de rechtbank in Groningen celstraffen van 15 en 18 jaar voor de zogenoemde zwembadmoord in Marum waarbij de 40-jarige Jan Elzinga om het leven kwam.

Op 10 juli 2012 kwam Elzinga bij het zwembad in Marum om, zoals gewoonlijk zijn dagelijkse baantjes te trekken. Hier werd hij door de 36-jarige Pascal E. uit Zwolle onder vuur genomen.

Ondanks pogingen om Elzinga te reanimeren kwam de man uit Marum om het leven. E. zou de moord in opdracht van de 45-jarige Willem P. uit Ter Apel hebben gedaan voor een bedrag van 30.000 euro.

Tevens zou P. twee vuurwapens geleverd voor de moord. P. ontkent opdracht te hebben gegeven voor de moord. Voorafgaand aan de moord werd een paarse Chrysler Voyager in Wezep gestolen met gouden letters op de zijkant. Deze werd gezien door getuigen voorafgaand aan de moord.

Nadat Elzinga om het leven was gebracht werd de Voyager brandend terug gevonden op een parkeerplaats in Marum. Nabij de auto werd een petje gevonden waar het DNA van Pascale E. op zat. Het motief van de moord is nog altijd onduidelijk. Tijdens het onderzoek werd duidelijk dat Elzinga zich bezig hield met o.a. hennephandel en gestolen motoronderdelen en kleding.

Provincie: