woensdag, 19. juni 2013 - 13:26 Update: 03-07-2014 0:56

Fracties willen geen supermarkt in stadion Helmond Sport

Foto van stoeltjes in voetbalstadion | Archief EHF
Foto: Archief EHF
Helmond

(Elfvoetbal) De wens voor een nieuwe stadion voor Helmond Sport ligt al lang op tafel. Maar de kans lijkt steeds kleiner te worden.

Dinsdagavond werd er opnieuw geen duidelijkheid geboden. In de gezamenlijke vergadering van drie commissies bleek dat de meeste fracties problemen hebben met de vestiging van een megasupermarkt in het stadion, dat moet verrijzen in de wijk Berkendonk, tekenen het Brabants Dagblad en Omroep Brabant op. Maar zonder supermarkt geen stadion, zo benadrukte het consortium dat het complex wil realiseren. Dat maakt de kans op steun steeds miniemer.

De fracties Helder Helmond en SDOH/D66/HB hebben daardoor nu een sleutelrol in handen gekregen. Beide partijen waren kritisch, maar spraken zich niet definitief uit tegen het plan. Ze zijn wel allebei nodig om een meerderheid te krijgen.

Wethouder Frans Stienen gaf toe dat het college van Burgemeester & Wethouders al sinds medio 2012 wist dat er een supermarkt gepland was. "Wij hebben dat omarmd. Maar het kantelpunt was toen het aantal vierkante meters commerciële ruimte werd uitgebreid van 10.000 naar 16.000."

Als het nieuwe stadion niet doorgaat, stapt het volledige bestuur van Helmond Sport, liet voorzitter Philippe van Esch reeds weten. Bij de vergadering waren de nodige supporters van Helmond Sport aanwezig met een groot spandoek: 'Nie mauwe maar bouwe'. Drie agenten hielden een oogje in het zeil.

Categorie: