vrijdag, 7. juni 2013 - 17:25 Update: 03-07-2014 0:56

Van Gaal benieuwd naar debutanten en Sneijder/Van Persie

Foto van Louis van Gaal
Foto: Archief EHF

(Elfvoetbal) Oranje speelde vrijdagmiddag een oefenwedstrijd in en tegen Indonesië.

Bondscoach Louis van Gaal heeft drie debutanten aan de aftrap laten verschijnen. Hij is benieuwd naar hun optreden. Het gaat om Jens Toornstra, Jasper Cillessen en Miquel Nelom. "Ik verwacht dat zij proberen om hun taken uit te voeren die ze moeten uitvoeren. We hebben de jetlag volgens mij aardig gewerkt en we hebben goed kunnen trainen", vertelde Van Gaal tegen SBS6. "Indonesië zal alles doen, want het stadion zit vol."

De trip naar Azië is volgens de bondscoach tot nu toe geslaagd. "Ze hebben ook het andere deel gezien, de armoede. Dat is indrukwekkend geweest voor de spelers." Dat is echter niet het enige waar Van Gaal naar kijkt. "Ik kijk natuurlijk ook naar het sportieve gedeelte. De wedstrijd moet nog gespeeld worden", gaat de oefenmeester verder.

'Ik ben benieuwd hoe Erik Pieters en Jens Toornstra zich houden en hoe de samenwerking tussen Sneijder en Van Persie (aanvoerder, red.) verloopt. Cillessen zal normaal gesproken weinig te doen krijgen, maar er zijn altijd één of twee momenten waarop een doelman er moet staan."