vrijdag, 9. augustus 2013 - 13:10 Update: 03-07-2014 0:53

Van Gaal: Niet het idee dat Sneijder het snapt

Foto van Van Gaal | Archief FBF.nl
Foto: Archief FBF.nl
Amsterdam

(ELFVoetbal) Een opvallende afwezige in de selectie van het Nederlands elftal is wederom Wesley Sneijder. Bondscoach Louis van Gaal vindt de middenvelder van Galatasaray SK momenteel niet fit genoeg.

Dat vertelde de keuzeheer na het bekendmaken van de spelersgroep die het woensdag in Faro opneemt tegen Portugal. "Sneijder moest eerst fit worden en dan in vorm komen, hij moet zich daarop focussen", vertelde Van Gaal, dat werd opgetekend door NUsport.

"Ik heb niet het idee dat hij het snapt. Hij heeft dat zinnetje (dat hij het liever persoonlijk had vernomen, red.) laten vallen, terwijl ik met hem de meeste gesprekken heb gevoerd en in hem de meeste aandacht heb gestoken. Ik vind dat hij dat niet had moeten doen. Nu moet ik telkens reageren."

Van Gaal vertelde naar Turkije te zijn gegaan om te spreken met de middenvelder van Galatasaray. "In Hoenderloo en in China heb ik ook met hem gesproken. Of hij mij moet bellen? Dat is een eerste stap." Sneijder heeft echter nog alle kans om zijn plaats in Oranje terug te verdienen richting het WK van 2014 in Brazilië.

"Hij is niet buiten het gezichtsveld, maar hij moet eerst in vorm komen. Dan zal hij waarschijnlijk spelen met zijn kwaliteiten. Daarbij: hij gaat pas serieuze wedstrijden spelen na het duel met Portugal. Dat geldt ook voor Nigel de Jong en Maarten Stekelenburg."

Van Gaal verraste door Stijn Schaars, Georginio Wijnaldum en Paul Verhaegh te selecteren. Beide spelers van PSV zaten niet in de voorselectie, de rechtervleugelverdediger van FC Augsburg debuteert in de selectie. "Ik heb PSV goed kunnen beoordelen, ze hebben al drie wedstrijden gespeeld, daarom zitten er veel PSV'ers in de selectie."

"Verhaegh heb ik een half jaar gevolgd, Schaars speelde drie keer een heel goede wedstrijd. Wijnaldum heeft me ongelooflijk verbaasd, hij speelt heel anders dan vorig seizoen. Toen speelde hij vanaf rechts, nu centraal. Ik houd van zijn type, hij maakt diepte zonder bal," aldus is te lezen op de site van NUsport.

 

Categorie: