maandag, 15. april 2013 - 16:08 Update: 03-07-2014 0:59

Gebiedsontwikkeling Luchthaven Twente aangemeld voor Crisis- en herstelwet

Foto van vliegveld | Archief EHF
Foto: Archief EHF
Enschede

De gemeente Enschede heeft de gebiedsontwikkeling Luchthaven Twente aangemeld voor de Crisis- en herstelwet. Dit meldt de gemeente maandag.

De missie die geformuleerd is voor de gebiedsontwikkeling is "Het transformeren van de huidige vliegbasis tot een vliegwiel voor een economisch sterker en duurzamer Twente". Juist voor deze twee aspecten is de Crisis- en herstelwet (CHW) opgesteld.

Om het innovatieve karakter van de planinhoud en het proces te kunnen faciliteren wordt een voorstel ingediend bij het ministerie om de gebiedsontwikkeling ook in het experimentendeel van de Crisis- en Herstelwet op te nemen. Hierdoor kunnen onderdelen van sectorale wetgeving die belemmerend werken voor de integrale ontwikkeling worden weggenomen, zonder de rechtszekerheid aan te tasten.

Rechtszekerheid burgers en bedrijven blijft in stand
Voor de gebiedsontwikkeling wordt flexibiliteit gezocht voor twee onderdelen. Het snel kunnen schakelen tussen beleid, ruimtelijk-juridisch kader en uitvoering. En het benutten van de omvang van de bestaande waarden van het gebied. Bij beide onderdelen wordt gezocht naar flexibiliteit in gebruik, regelgeving en handhaving zonder de rechtszekerheid van burgers en bedrijven aan te tasten. Bezwaar- en beroepsmogelijkheden blijven derhalve bestaan. 

 
Provincie: