dinsdag, 3. december 2013 - 22:54 Update: 03-07-2014 0:47

Geduld oldtimerbezitters raakt op

Geduld oldtimerbezitters raakt op
Foto: Bon
Den Haag

Onder de oldtimerliefhebbers lijkt het geduld op te raken nu de Tweede Kamer definitief heeft ingestemd met een nieuwe wet die het mogelijk maakt om voor auto's die nu vrij zijn van wegenbelasting per 1 januari gewoon weer te laten betalen.

Het kabinet heeft de oldtimerregeling onderuit gehaald door middel van een rapport dat was opgesteld door het Planbureau. Volgens diverse autobelangenverenigingen, waaronder het FEHAC en VrijstellingOldtimer, kloppen de cijfers niet en wil het kabinet alleen maar weer gaan heffen om het begrotingsgat te dichten.

Oldtimerbezitters voelen zich door het Kabinet bedrogen en op diverse nieuwe media lijken de protestacties groot. Dinsdagavond roept Wouter van Embden van de lobbygroep VrijstellingOldtimer in een nieuwsbrief de liefhebbers op nog niet over te gaan tot acties. De belangenvereniging vindt het belangrijk eerst het oordeel van de Eerste Kamer af te wachten. Inmiddels heeft VrijstellingOldtimer samen met een advocaat vanavond een open brief vrijgegeven.

Mocht de uitkomst van de Eerste Kamer op 13 december voor alle oldtimerbezitters slecht uitpakken, dan is de kans zeer aannemelijk dat vele clubs acties gaan organiseren in het land of Den Haag. VrijstellingOldtimer zegt in een verklaring ''nimmer op te roepen tot acties of protesten, maar wanneer wij op 13 december geen goed nieuws hebben vanuit de Eerste Kamer zullen wij u niet meer oproepen om géén actie te voeren''.

Categorie: