donderdag, 30. mei 2013 - 11:33 Update: 03-07-2014 0:57

Geef leerlingen Frans een 1

Foto van docent voor de klas | Archief FBF.nl
Foto: Archief FBF.nl
Den Haag

Vwo-leerlingen die vanmiddag niet verschijnen bij het eindexamen Frans en daarvoor een geldige reden hebben, zijn het meest gebaat met een 1 als cijfer. Dat is beter dan helemaal geen cijfer, zegt de voorzitter Sjoerd Slagter van de VO-raad tegenover de Vara op Radio 2.

Het CvE heeft gisteren besloten om de afname van het vwo-examen Frans te verplaatsen naar vandaag van 13.30 tot 16.00 uur. Sjoerd Slagter, voorzitter van de VO-raad: “Vooral voor de betreffende eindexamenkandidaten is het bijzonder vervelend in een spannende periode op deze manier uit je concentratie te worden gehaald.”


Toch vindt Slagter dat het CvE snel en adequaat gehandeld heeft om het nieuwe examen zo snel mogelijk te kunnen laten afnemen. “Volkomen terecht dat het CvE daar de prioriteit heeft gelegd. Het is bovendien een enorme logistieke operatie, die niet onderschat moet worden.”
Het CvE heeft inmiddels aangekondigd te gaan onderzoeken hoe het lek heeft kunnen ontstaan. Slagter: “Wij wachten eerst die conclusies af voordat we kunnen beoordelen of en zo, ja welke stappen ondernomen moeten worden om dit soort situaties in de toekomst te voorkomen.”
De VO-raad raadt leerlingen aan de reis te annuleren en het examen vandaag gewoon te maken. Slagter: "Wij hebben de rectoren aangeraden voor die gevallen waarbij dat niet is gelukt, om de leerlingen een 1 te geven. Dan hebben ze een cijfer, en dan mogen ze wel herkansen. Het is ingewikkeld, maar zo is nu eenmaal het examenreglement."
 

Provincie:
Tag(s):