dinsdag, 7. mei 2013 - 20:50 Update: 03-07-2014 0:58

Geen massale evacuatie na regenval Wetteren

Foto van put regenwater riool | Archief EHF
Foto: Archief EHF
Wetteren

Intussen zijn de eerste meetresultaten na de regenval in Wetteren uitgevoerd. Er zijn geen verontrustende waarden gemeten. Er moet dus absoluut niet geëvacueerd worden, dit maakt de gemeente vanavond bekend.

Rond de rampplek in Wetteren, waar afgelopen zaterdag een spoortrein met chemische stoffen ontspoorde en in brand vloog, hield men dinsdagavond opnieuw
rekening met een grote evacuatie van tussen de 3000 en 4000 omwonenden. Dat blijkt niet nodig.

Door de regen bestond opnieuw de kans dat gifdampen uit het riool konden opduiken. De brandweer heeft geen gevaarlijke waardes gemeten.  


Noodpakket
Inwoners werd eerder vandaag gevraagd zich voor te bereiden door een noodpakket te maken voorzien van voldoende reservekleding, medicatie die men normaal gezien dagelijks gebruikt, en persoonlijk verzorgingsmateriaal.

Alle beschikbare meettoestellen uit het hele land worden al sinds zaterdag ingezet om te meten of er giftige stoffen in de huizen of de straten zijn. De laatste metingen die net vóór de regenval van dinsdagavond zijn uitgevoerd hebben plaatsgevonden onder andere in de buurt van de Sportstraat, Wegvoeringstraat, Neerstraat en de Langestraat. ‘Op al deze plaatsen werden geen giftige stoffen gemeten’, stelt de gemeente.

 
Categorie:
Tag(s):