donderdag, 14. februari 2013 - 14:25

Gehavende montrans gevonden, verdachten aangehouden

Utrecht

Op woensdagavond 13 februari werden drie verdachten aangehouden die de uit het Museum Catharijneconvent gestolen monstrans in hun bezit hadden. De mannen zijn ingesloten voor verhoor.

Op 29 januari kwamen omstreeks 14.30 uur twee onbekende personen bij het museum aan de Lange Nieuwstraat. Zij zaten op een scooter en de bijrijder stapte van de scooter af. Hij sloeg een grote ruit kapot en ging vervolgens naar binnen. Binnen sloeg hij een vitrine kapot en pakte een monstrans. De man rende naar de scooter en stapte op. Medewerkers van het museum probeerden de mannen nog tegen te houden, maar de verdachten wisten helaas te vluchten.

Op woensdagavond werd door de politie gezien dat drie mannen een in plastic gewikkeld voorwerp in een auto legde. De politie besloot de mannen onopvallend te volgen en met behulp van de verkeerspolitie, landelijke eenheid (voorheen KLPD), werden de drie mannen op de Rijksweg A27 bij Gorinchem aangehouden. In de auto lag de gehavende Monstrans in plastic gewikkeld. De mannen, 21, 25, en 35 uit Utrecht en Maarssen, zijn aangehouden en ingesloten voor verhoor. Zij waren vermoedelijk op weg naar België.

De politie onderzoekt, in samenwerking met het museum, of er nog onderdelen missen van de monstrans. De recherche gaat verder met het onderzoek en meerdere aanhoudingen worden niet uitgesloten.
Provincie:
Tag(s):