zaterdag, 12. oktober 2013 - 22:01 Update: 03-07-2014 0:50

Geld weg na vermissing PvdA-raadslid Ramón Smits Alvarez

foto vermiste PvdA Ramón Smits Alvarez | Politie
Foto: fbf
Amersfoort

PvdA-raadslid van Amersfoort Ramón Smits Alvarez wordt vermist. Sinds donderdag 10 oktober is er niks meer van hem vernomen nadat hij zijn thuisadres verliet. Dat meldt de politie.

De politie heeft inmiddels een opsporingsbericht naar buiten gebracht en onderzoekt de vermissing. Ook de fractieafdeling van de PvdA- maakt zich grote zorgen. Hij droeg toen een blauwe spijkerbroek, een overhemd met rode en witte strepen, een donkerblauwe winterjas, zwarte winterschoenen en een sjaal. Ook had hij vermoedelijk een zwarte rugzak bij zich.

Geld opgenomen 

Afgelopen woensdag en donderdag is er 4000 euro opgenomen vanaf de rekening van de PvdA Amersfoort. Alvarez was bevoegd om geld op te nemen van de rekening. Tegenover RTV-Utrecht laat de fractie weten zich zorgen te maken over de gezondheid van Alvarez. Men gaat er vanuit dat Alvarez het geld heeft opgenomen uit de partijkas. 

Lijsttrekkersverkiezing uitgesteld

Omdat Ramon Smits Alvarez ook kandidaat lijsttrekker is, heeft het afdelingsbestuur besloten de bekendmaking van de uitkomst van de lijsttrekkersverkiezing uit te stellen. Sluitingstermijn voor het uitbrengen van stemmen voor de lijsttrekkersverkiezing blijft zondagavond 13 oktober. 

Provincie: