maandag, 4. november 2013 - 17:04 Update: 03-07-2014 0:49

Gemeente Breda schrikt van acuut geldtekort NAC

foto van nac | fbf
Foto: fbf
Breda

(ElfVoetbal) De gemeente wordt ook ingeschakeld. NAC Breda heeft behalve bij financiers ook bij de gemeente Breda aangeklopt om steun vanwege een acuut geldtekort.

Er vinden gesprekken plaats tussen de club en gemeente over het stadion. De thuishaven, het Rat Verlegh Stadion, werd in 2003 door de gemeente gekocht. NAC Breda betaalt als ruil daarvoor een vaste huursom van naar verluidt een miljoen euro plus onderhoudkosten. Dat bedrag zou de club omlaag willen brengen. De Bredase wethouder Alfred Arbouw schrijft dat maandag aan de gemeenteraad. Hij noemt het tekort bij NAC Breda als donderslag bij heldere hemel komt. "Wij zijn geschrokken." Hij benadrukt dat de ruimte voor de gemeente om de club financieel te steunen vanwege Europese regels over staatssteun 'zeer gering' is, meldt het ANP.

Het vermogen van NAC Breda was aan het eind van vorig seizoen 12,2 miljoen euro negatief. De leiding van de West-Brabantse club zegt dat de inkomsten tegenvallen door minder sponsoring, onverhuurde skyboxen, minder verkochte seizoenskaarten en een lagere horecaomzet. De club werkt aan een oplossing.