donderdag, 11. juli 2013 - 8:33 Update: 03-07-2014 0:55

Gemeentebestuur trekt plan nieuwe Kuip terug

Foto van de Kuip stadion supporters | Archief EHF
Foto: Archief EHF
Rotterdam

(Elfvoetbal) Het gemeentebestuur van Rotterdam heeft het plan voor een nieuw Feyenoord-stadion donderdag teruggetrokken.

Leefbaar Rotterdam zou donderdag unaniem tegen de financiële garantstelling van 165 miljoen euro hebben gestemd, waardoor het B&W-college geen meerderheid voor het plan zou behalen in de gemeenteraad.

Dat liet Ronald Schneider, fractievoorzitter van Leefbaar Rotterdam, woensdagavond al weten aan tafel bij Knevel & Van den Brink. D66 liet eerder al weten niet achter het plan te staan. Leefbaar Rotterdam fungeerde als doorslaggevende factor.

Schneider liet weten dat er op het gebied van het project sprake is van te weinig draagvlak. Zijn fractie, bestaande uit veertien leden, zal donderdag tegen het plan stemmen. Eerder gingen D66, GroenLinks, SP en CU/SGP hen al voor. Op deze manier behaalt het college geen meerderheid en zo kan er een streep worden gehaald door de lening van 165 miljoen euro.

Renovatie
Renovatie van de huidige Kuip behoort echter wel tot de mogelijkheden. Het nieuwe stadion moest 63.000 mensen kunnen herbergen, maar dat feest gaat dus niet door.

Een fikse domper voor Feyenoord. "Voor de verdere ontwikkeling van Feyenoord is het enorm belangrijk dat het nieuwe stadion er komt", liet trainer Ronald Koeman woensdagavond nog weten. "Het is bepalend voor de toekomst van de club. Als het stadion er niet komt, zullen andere clubs steeds verder weglopen bij ons."

Categorie: