zondag, 4. augustus 2013 - 21:32 Update: 03-07-2014 0:54

Geslaagde verhuisoperatie Isala ziekenhuis

Foto van patientvervoer | Archief EHF
Foto: Archief EHF
Zwolle

​Ook de tweede verhuisdag van het Isala ziekenhuis is naar wens verlopen. Dit meldt het ziekenhuis zondagavond.

Nadat zaterdag 80 patiënten zijn overgebracht van Isala Weezenlanden naar het nieuwe ziekenhuis, zijn zondag nog eens 200 patiënten van Sophia verhuisd naar het nieuwe Isala.

Vandaag betrof de verhuizing onder andere de kinderafdeling, die begeleid werd door de Cliniclowns. Alle kinderen en zwangeren kregen daarbij een Isala-knuffel cadeau. In totaal 800 medewerkers en artsen en circa 60 vrijwilligers hebben dit weekend hun handen uit de mouwen gestoken om de verhuizing goed te laten verlopen.

Theo Hamelink, voorzitter commandoteam verhuizing: “We hebben onze patiënten echt een warm welkom in ons nieuwe huis kunnen bezorgen.”


Vertraging
De verhuizing van de patiënten was zondagmiddag om 14.45 uur een feit. Dit was twee uur later dan gepland, omdat er ’s ochtends enige onduidelijkheid was over de werking van de telefonie in het nieuwe ziekenhuis.

Het commandoteam verhuizing heeft toen het zekere voor het onzekere genomen en de verhuizing twee uur vertraagd. Vervolgens zijn door onze ICT-medewerkers alle telefooninstellingen op alle afdelingen nog een keer gecontroleerd.

Patiënten hebben hier verder geen hinder van ondervonden. De verhuizing van de goederen wordt maandagochtend afgerond. 

Provincie: