zondag, 1. september 2013 - 18:11 Update: 03-07-2014 0:52

Gevangene aangehouden na ontsnapping in ziekenhuis

Gevangene aangehouden na ontsnapping in ziekenhuis
Foto: Archief FBF.nl
Breda

Een 20-jarige gedetineerde zag kans om te ontsnappen tijdens een behandeling in het Amphia ziekenhuis in Breda. De man zat vast vanwege betrokkenheid bij plofkraken. De man werd enige tijd gevonden door de beveiliging van het ziekenhuis.

De 20-jarige Bredanaar kwam rond 13.30 uur op de betonnen vloer in zijn cel ten val. Het ambulancepersoneel stelde vast dat er mogelijk sprake was van nekletsel, waarna de gedetineerde per ambulance naar de locatie Molengracht van het Amphia ziekenhuis ging. Dat gebeurde onder politiebegeleiding. Tijdens het medisch onderzoek moest de politie buiten de behandelkamer wachten. In een onbewaakt ogenblik zag de man kans om zich van de medische apparatuur te ontdoen en de benen te nemen.

Zoekactie
De politie startte direct een onderzoek in en rond het ziekenhuis maar werd niet gevonden. Later op de avond werd de man aangetroffen door de beveiliging van het ziekenhuis. Hij had zich verstopt op de vierde etage. De beveiliging droeg de ontsnapte gevangene over aan de politie.