woensdag, 22. mei 2013 - 9:33 Update: 03-07-2014 0:57

Gewonde bij schietincident in Rotterdam

Foto van patiënt in ambulance | Archief EHF
Foto: Archief EHF
Foto van patiënt in ambulance | Archief EHF
Foto: Archief EHF
Rotterdam

Bij een schietincident op de Jacob Catsstraat in Rotterdam is dinsdagavond een nog onbekende man gewond geraakt.

Aan het begin van de avond kwam bij de politie de melding van de schietpartij binnen, waarna agenten zich naar de bewuste locatie spoedden. Daar werd geen slachtoffer aangetroffen: deze bleek inmiddels al in een ziekenhuis te zijn, waar hij aan zijn verwondingen werd behandeld. De man was aanspreekbaar. De politie zette ondertussen de Jacob Catsstraat deels af en ook de Wiekstraat en Kromme Wiekstraat werden voor sporenonderzoek geheel afgesloten.  Waarom het slachtoffer werd beschoten is niet bekend. Of er sprake was van een conflict, een beroving of een ander scenario is nog in onderzoek.

Wie getuige van het incident is geweest, wordt gevraagd zich bij de politie te melden. U kunt bellen naar 0900-8844 of anoniem naar 0800-7000.

Omstander aangehouden

Bij het onderzoek op de plaats van het incident ontstond korte tijd opschudding en werd een omstander aangehouden. Deze man, die een hond bij zich had, wilde de door de politie afgezette locatie betreden, wat hem meerdere malen verboden werd. Toen de man enkele malen gevorderd werd weg te gaan en daar niet aan voldeed, werd hij gearresteerd. Dat ging niet zonder slag of stoot. Een agent werd door de hond van de man gebeten en moest voor behandeling naar het ziekenhuis. De verdachte is naar het politiebureau overgebracht.

Provincie:
Tag(s):