donderdag, 1. augustus 2013 - 8:02 Update: 03-07-2014 0:54

Gewonde bij schietpartij in Rotterdams café

Gewonde bij schietpartij in Rotterdams café
Gewonde bij schietpartij in Rotterdams café
Rotterdam

In de nacht van woensdag op donderdag heeft een schietincident plaatsgevonden in een uitgaansgelegenheid aan de Rodezand in Rotterdam. Een persoon is hierbij gewond geraakt. Twee personen zijn aangehouden.

Surveillerende agenten hoorden rond 4.00 uur dat er in de horecagelegenheid geschoten werd. Ze waarschuwden collega's en gingen op onderzoek uit. In de uitgaangsgelegenheid troffen zij een man aan die gewond was geraakt. Ambulancepersoneel dat intussen eveneens ter plaatse was gekomen verleende het slachtoffer eerste hulp en brachten de man (buiten levensgevaar) naar het ziekenhuis. Binnen hielden agenten vervolgens een man als verdachte aan. Kort hierna hielden zij binnen nog een tweede persoon aan. Beide mannen zijn naar het bureau overgebracht om gehoord te worden en hun betrokkenheid bij het incident helder te krijgen.

Onderzoek

In de omgeving van de uitgaansgelegenheid werd ook een wapen aangetroffen. Dit is in beslag genomen. Klanten die ten tijde van het schietincident nog aanwezig waren, werden naar buiten geleid, zodat de politie een onderzoek kon instellen. 
In en om de horecagelegenheid is een PD ingericht. Onder meer de Forensische Opsporing is ter plaatse gekomen om een (sporen)onderzoek te doen. De omgeving blijft hierdoor nog enige tijd afgezet. Wat de toedracht is van het schietincident is nog niet bekend. 

Provincie:
Tag(s):